Για την επίθεση που δεχτήκαμε από νεοναζί

Την περασμένη Κυριακή 08/05/2016 διοργανώσαμε αντιφασιστική πορεία με αφορμή την επέτειο της αντιφασιστική νίκης των λαών κατά του ναζισμού, αλλά και ενάντια στην αυξημένη και αποθρασυμένη παρουσία φασιστών-νεοναζί στην Λεμεσό, ιδιαίτερα τώρα ενόψει βουλευτικών εκλογών.

Κατά την διάρκεια της προσυγκέντρωσης μας, στην πλατεία Διοικητηρίου και προτού καταφθάσει ο κύριος όγκος των συντρόφων και αλληλέγγυων, δεχτήκαμε οργανωμένη και προσχεδιασμένη επίθεση από 30 περίπου μέλη νεοναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων του ευρύτερου ακροδεξιού χώρου, εφοδιασμένων με κράνη, σιδερολοστούς, πτυσσόμενα γκλοπ και αλυσίδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόλο που αρκετά από αυτά τα άτομα προέρχονται από διαφορετικά κόμματα και οργανώσεις, έδρασαν από κοινού και συντονισμένα εναντίον μας, κι αυτό αποδεικνύει ότι λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία.

Παρά τον αιφνιδιασμό και την αρχική υποχώρηση μας από την επίθεση του τάγματος εφόδου των φασιστών, καταφέραμε να ανακόψουμε στη συνέχεια την προσπάθεια τους να μας κτυπήσουν και να μας διαλύσουν, αλλά και με την άφιξη περισσοτέρων συντρόφων/φισσων μας στο χώρο, να ανασυνταχθούμε και να κυνηγήσουμε τους φασίστες, αναγκάζοντας τους εν τέλει σε φυγή.

Παρά την θρασύδειλη επίθεση που δεχτήκαμε από τα παρακρατικά μαντρόσκυλα του συστήματος, καταφέραμε να οργανωθούμε και πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη μας πορεία με συμμετοχή 80 ατόμων, εισπράττοντας παράλληλα θετικά σχόλια από απλό κόσμο και περαστικούς.

Αξιοσημείωτη η στάση της αστυνομίας, αφού συγκάλυψαν εντελώς τη φασιστική επίθεση εναντίον μας, αφήνοντας απόλυτα ελεύθερο το πεδίο σ αυτούς να έρθουν να μας κτυπήσουν εντελώς ανενόχλητοι.

Όμως όταν ανασυγκροτηθήκαμε, έκαναν έντονη την εμφάνιση τους, περικυκλώνοντας ασφυκτικά την πορεία. Μάλιστα ένας αστυνομικός φωτογράφιζε και βιντεογραφούσε σε ολόκληρη την διαδρομή της πορείας.

Ήταν τόσο απροκάλυπτη η στάση τους που εμφανίστηκαν ακόμα και δημοσιεύματα σε συστημικά ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για αδιαφορία της αστυνομίας, ενώ είχαν πληροφορίες για οργανωμένο κτύπημα ενάντια στην αντιφασιστική πορεία.

Τονίζουμε ότι η επίθεση που δεχτήκαμε, όχι μόνο δεν μας τρομοκρατεί, αλλά μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Η αποφασιστικότητα μας και η δυναμική που είχε η πορεία ήταν η καλύτερη απάντηση, με ενισχυμένη την αλληλεγγύη και συμμετοχή στο αντιφασιστικό κίνημα.

Θα αντισταθούμε και δεν θα ανεχτούμε τη στοχοποίηση, χτυπήματα και απειλές κατά συντρόφων μας. Καλούμε όλους τους αντιφασίστες/τριες, αλλά και τον κάθε ανυπότακτο άνθρωπο, να συσπειρωθούν και να ενωθούν μαζί μας, για να συνεχίσουμε όλες και όλοι μαζί πιο μαζικά και δυναμικά τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον εκτρέφει.

ΟΥΤΕ ΛΕΜΕΣΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s