Εκδήλωση 7 Απριλίου: Ο αγώνας του Κουρδικού λαού για αυτονομία

12922281_533765760137392_930228901_o

Προβολή – συζήτηση με την συμμετοχή της Κουρδικής κοινότητας στην Λεμεσό.  Την Πεμπτη 7 Απριλίου, ώρα 19:30, στην καφετέρια Στο Δρόμο, οδός Γενεθλίου Μιτελλά, Λεμεσός

Μέσα στα σύνορα της Τουρκίας, η κουρδική αντίσταση άντεξε στην σκληρή κρατική τρομοκρατία και στους μαζικούς εκτοπισμούς από το στρατοκρατικό καθεστώς. Στο πλευρό τους η επαναστατική αριστερά καθώς και αναρχικοί. Μάλιστα πριν λίγες μόλις μέρες, 10 κομμουνιστικές οργανώσεις στην Τουρκία μαζί με το PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν), ανακοίνωσαν την ίδρυση του Ενιαίου Λαϊκού Επαναστατικού Κινήματος, για να συντονίσουν τη δράση τους.

Στις κουρδικές περιοχές της Συρίας όμως γίνεται πραγματικά μια επανάσταση. Ο αγώνας ενάντια στους τζιχαντιστές είναι μονάχα μια πτυχή της Ροζάβα, η άλλη πτυχή είναι το κοινωνικό πείραμα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αυτόνομη περιοχή της Ροζάβα, που συστάθηκε το 2011 ως τρία αντισυστημικά αντικαπιταλιστικά καντόνια, αποτελεί ένα εγχείρημα διαφυλετικής και διαθρησκευτικής κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης πέρα από κρατικά σύνορα. Η ανάληψη της πολιτικής ισχύος από τις τοπικές συνελεύσεις (κομμούνες, όπως έχουν ονομαστεί) δημιουργούν μια βάση για την κατάργηση των εκμεταλλευτικών σχέσεων, την αναθεώρηση των αναγκών, την αναδόμηση της παραγωγής, την συλλογική αναδιοργάνωση της εργασίας. Να αναφέρουμε ως παράδειγμα, ότι η Ροζάβα είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου το πετρέλαιο βρίσκεται στην συλλογική διάθεση των κατοίκων.

Η κοινωνική επανάσταση στην Ροζάβα και η διαρκής εξέγερση στην Τουρκία ανοίγουν δρόμους για τον επαναστατικό αγώνα σε όλη την γη. Ήδη διεθνιστές, οργανώσεις, ομάδες από διάφορες χώρες, βρίσκονται στη Ροζάβα και συμμετέχουν στη διαδικασία ή έχουν ενωθεί σε διεθνιστικά τάγματα και πολεμούν στο αντάρτικο των YPG-YPJ.

Όλα αυτά θα δούμε σε εκδήλωση με προβολή και συζήτηση μαζί με την Κουρδική κοινότητα στην Λεμεσό. Η αλληλεγγύη το όπλο μας, επαναστατική αυτοοργάνωση παντού!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s