O φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός (Μπ. Μπρεχτ).
Παρότι αρκετοί ξεκινάμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες συμφωνήσαμε ότι είναι απαραίτητο να ενώσουμε δυνάμεις για τη δημιουργία μαζικού αντιφασιστικού μετώπου που θα απαντάει πολύμορφα και αποφασιστικά στη φασιστική προπαγάνδα και βία.
Έτσι οι πρώτες συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν έφεραν σαν πρώτο βήμα την συγκροτηση του αντιφασιστικού δικτύου Λεμεσού.
Στόχος μας είναι η συσπείρωση των μαχητικών κομματιών νεολαίας και εργαζομένων στην Λεμεσό, ώστε να ενεργοποιηθούν και να μαζικοποιηθούν κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στα φαινόμενα ρατσισμού, εθνικισμού και νεοφασισμού. Είτε αυτά προέρχονται από ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις και κόμματα, όπως είναι το ελαμ (και άλλες μικρότερες όπως το εδηκ) είτε από δήθεν αυτόνομες πολιτικές και φοιτητικές παρατάξεις, είτε προέρχονται απο κρατικές πολιτικές.
Για μας είναι αυτονόητο ότι ο φασισμός δεν συναντάται μόνο στα μέλη ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων, αλλά σε οτιδήποτε μας επιβάλει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
Φασισμός είναι σήμερα τα μνημόνια, η φτώχεια και ανεργία, η δουλεία με μεροκάματα πείνας των 600 ευρώ. Φασισμός είναι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το χαράτσι στα νοσοκομεία, η διάλυση της δωρεάν υγείας και παιδείας, η καταστροφή της φύσης για τη επέκταση και τα κέρδη των καπιταλιστών. Φασισμός είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, ο καταναγκαστικός στρατός που δολοφονεί, η φυλακή για όποιον αντιστέκεται και δεν πειθαρχεί στη βία της εξουσίας. Φασισμός είναι ασφαλώς και η καταπίεση και βία ενάντια στις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους και άλλες κοινωνικές ομάδες.
Σαν αντιφασιστικό δίκτυο λεμεσού ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με κρατικούς και κομματικούς μηχανισμούς, καθώς και επιχειρήσεις. Παλεύουμε για μια αγωνιστική συλλογικότητα που θα ενδυναμώνεται μέσα από την αλληλεγγύη και τον πλουραλισμό. Λειτουργούμε αμεσοδημοκρατικά μέσα από γενικές συνελεύσεις και συνδιαμορφώνουμε τις αποφάσεις μας μέσα από σύνθεση απόψεων, με την ισότιμη συμμετοχή του καθενός, χωρίς ιεραρχίες και αξιώματα.